USART in PIC17C756a

Started by rashid husain in Piclist14 years ago

Hi all, I am trying to communicate with PIC17c756a. I try to go to the very basic program but I fail to echo character...

Hi all, I am trying to communicate with PIC17c756a. I try to go to the very basic program but I fail to echo character whenever I use the command putsUSART1(data).I am using MPLAB 17 compiler. The following is the code: #include


Started by Lee in Piclist14 years ago 3 replies

Yet another 16F877 problem unfortunately, but hopefully a simple one (for some nice person to answer)... I have the equivalent...

Yet another 16F877 problem unfortunately, but hopefully a simple one (for some nice person to answer)... I have the equivalent of PICSTART plus (with MPLAB). I've attempted to write to the PIC, but it fails. I get several "serial time-out's" and the occasional &qu


jal on piclist ?

Started by Vasile Surducan in Piclist13 years ago

> > Subject: [piclist] Re: MPLAB 5.70.40 is integ .... Sorry, > coincidence, so new thread. Is it worth it? > > > > > > > >...

> > Subject: [piclist] Re: MPLAB 5.70.40 is integ .... Sorry, > coincidence, so new thread. Is it worth it? > > > > > > > > For hobbyists, I don't see a problem with JAL. > > > > Mike nor for professio


Setting up IO ports

Started by ajellisuk in Piclist9 years ago 1 reply

Hi I'm new to pics, and have a project where I'm using a PIC10F206. I'm trying to set all I/O ports to 0 but I'm having no success....

Hi I'm new to pics, and have a project where I'm using a PIC10F206. I'm trying to set all I/O ports to 0 but I'm having no success. All ports seem to be high except GP2 which oscillates. My code is: #include void main() { set_tris_b(0x00); output_b(0); while(1); } I'm sure the chip is being programmed because MPLAB says it was successful. Could someo


C18 Version 3.21 won't use macros?

Started by Dennis Clark in Piclist9 years ago 4 replies

Hi all, I've an oddball question. I've just installed MPLAB 8.14 and C18 3.21 on a system and tried to build my projects. They fail...

Hi all, I've an oddball question. I've just installed MPLAB 8.14 and C18 3.21 on a system and tried to build my projects. They fail because C18 gives a syntax error on any macro that I try to use. I've done this install on two other systems and had no problems. They are all XP pro setups too. Has anyone else seen this behavior and fixed it? I'm assuming that I must have twiddled...


Serial I/O on the 16F628

Started by jrem in Piclist13 years ago 17 replies

Guys/Gals: I can't seem to get the tx i/o to flip. I could spend endless hours screwing with the hardware (since MPLab...

Guys/Gals: I can't seem to get the tx i/o to flip. I could spend endless hours screwing with the hardware (since MPLab doesn't support serial functions) or I could ask the infinite intellegence (i.e., you the group) for direction. I choose the latter. He


Re: Here's how to get CVS & CVSNT working in the MPLAB IDE

Started by seth...@sun.com in Piclist10 years ago

Hi, Thanks for this -- it seems to be working for me, but all I see next to the source files is "((NULL))" -- what's supposed to be there? ...

Hi, Thanks for this -- it seems to be working for me, but all I see next to the source files is "((NULL))" -- what's supposed to be there? The latest source file tag? How do you get it to actually display there? I actually tried subversion also and got the same ((NULL)). Does anyone have an idea? Thanks, --S > > > > Perhaps this will save someone an evening of frustrati


Need help with PIC Macros

Started by stephendbarnes in Piclist15 years ago 36 replies

Hello all, I have been attempting to make use of Karl Lunt's PIC Macros with no success during the build phase. I have followed...

Hello all, I have been attempting to make use of Karl Lunt's PIC Macros with no success during the build phase. I have followed his instructions and emailed him for help with no response. I'm using MPLab 6.20 and writing some test code for the 16F84A. The f


Re: MPLAB 6.3 Errorlevels

Started by Robert Rolf in Piclist14 years ago

Ian Bell wrote: > > On Monday 28 Jul 2003 1:07 pm, vk2zza wrote: > > I am getting error messages when compiling even thought...

Ian Bell wrote: > > On Monday 28 Jul 2003 1:07 pm, vk2zza wrote: > > I am getting error messages when compiling even thought the complie > > is successful. > > > > The messages relate to the I/O ports as follows:- > > >


Breakpoint problem.

Started by RobertV in Piclist14 years ago 1 reply

Hi all, Just messing with the debugger and had it working just nicely using the stopwatch to time my Servo code between...

Hi all, Just messing with the debugger and had it working just nicely using the stopwatch to time my Servo code between breakpoints. Unfortunately now I receive a "Breakpoints could not be resolved" error whenever I try and use these. MPLab 6.3 is in use. Any thought


IC-PROG problems!!!! Pleaes HElp

Started by pakigenius786 in Piclist14 years ago 4 replies

after building in MPLAB, i get more than the .HEX file. I get a .LST and a .ERR file. when i take a look at the .HEX file, using...

after building in MPLAB, i get more than the .HEX file. I get a .LST and a .ERR file. when i take a look at the .HEX file, using notepad, this is waht i see: :020000040000FA :1000000009288501860183160030850000308600AE :0A00100083120120043085000A2845 :00000


CC5X install

Started by wdavis364 in Piclist13 years ago 3 replies

I've been trying for a while to set up CC5X compiler using MPLAB ver 6.30. After working through several error message, the last...

I've been trying for a while to set up CC5X compiler using MPLAB ver 6.30. After working through several error message, the last was related not able to locate Reloc.inc file which I believe I remedied by the $incdir command line in the "Build Options window using (&q


What to do with your ICD 1 for debugging 16F88

Started by scott5342000 in Piclist14 years ago

I have an ICD 1 I would like to use on 16F88 & 16F7x7's. Anyone try using an ICD 1 on any of those PIC's that are not supported on...

I have an ICD 1 I would like to use on 16F88 & 16F7x7's. Anyone try using an ICD 1 on any of those PIC's that are not supported on MPLab 5.7? I was told that a CCS firmware load could enable it to download programs, but I would like to be able to debug too. So I would like a


Speaking of Basic compilers

Started by Chas Douvier in Piclist14 years ago

I to date have only developed code with MPLAB using ASM. I like ASM, but sometimes it would be nice to make applications a little ...

I to date have only developed code with MPLAB using ASM. I like ASM, but sometimes it would be nice to make applications a little quicker. I don't like any of the compilers out there for the 18 series (I haven't tried any of the one's I couldn't afford). I am no god in programmin


Comparing values

Started by Mark Adams in Piclist12 years ago 10 replies

First off Thanks for all of the replies to my post "NEW TO PIC'S" back on Dec 1. I wound up with a DIY programmer, the 150. It seems easy to...

First off Thanks for all of the replies to my post "NEW TO PIC'S" back on Dec 1. I wound up with a DIY programmer, the 150. It seems easy to use but it won't program all of the Pics they say it will. Namely the 16F777 and 16F877. I've been working with assembly in MPLAB IDE and have found the sim tool very helpful. I am working with a 16F870


Help needed in interfacing sd card to pic16F877

Started by vinashkumaran in Piclist12 years ago 1 reply

HI, I am trying to develop a "datalogger', where the sd card would be used to store the data from a sensor. I am using PIC16F877. I have...

HI, I am trying to develop a "datalogger', where the sd card would be used to store the data from a sensor. I am using PIC16F877. I have done a simple hardware schmetic of the interface and it is in the attachment for your reference. I would be very grateful, if someone were able to go through the schmetic and gimme some comments. I would be using MPLAB to programme the chip. It


PICSTART Plus Issues?

Started by Matt in Piclist15 years ago 1 reply

I was able to install MPLAB IDE v 5.11 to a machine last night and was able to use the out-of-date PICSTART Plus programmer I am ...

I was able to install MPLAB IDE v 5.11 to a machine last night and was able to use the out-of-date PICSTART Plus programmer I am borrowing (would not work w/ v 6.20 because PICSTART Plus firmware is not up to date). Using the setup to program a device wasn't a success, how


How do I provide A/D inputs in the simulation?

Started by Jason Hsu in Piclist14 years ago 2 replies

I'm trying to simulate my circuit, which relies on inputs to the A/D converters. Exactly how do I provide these inputs in...

I'm trying to simulate my circuit, which relies on inputs to the A/D converters. Exactly how do I provide these inputs in MPLAB SIM? Jason Hsu, AG4DG


Interaction between TRISB and INTCON on a 16f876A

Started by Chris in Piclist12 years ago 8 replies

Hello, I'm posting here in the hope that someone can tell me what I'm doing wrong. I have some code which BANKSEL's the TRISB register...

Hello, I'm posting here in the hope that someone can tell me what I'm doing wrong. I have some code which BANKSEL's the TRISB register whilst on page1 of memory like this banksel TRISB movlw b'11111111' movwf TRISB I was having problems with too many interupts being created and so used SIM mode of MPLAB. WHen I open a wat


Another beginer looking for a jumpstart

Started by Travis L. F Bailey in Piclist14 years ago 10 replies

I am another newbie, trying to get started with pic programming. I have the following items: MPLAB, Pic-MCP-C programmer, a c18...

I am another newbie, trying to get started with pic programming. I have the following items: MPLAB, Pic-MCP-C programmer, a c18 compiler and three pic18f452 chips, powered protoboard. and various other supplies I want to get started and just get a simple LED to blink.