Forums

stk 500 porgramming kit problem

Started by tanu September 8, 2006
hi all
i m using STK500/501 kit for programming the microcontoller.
due to some reason we upgrade the kit by programming it through the avr
studio 4.
now we r using avr studio 4 to program the kit.
all the other contoller which was programmed are getting programmed at
the requiered frequency(stk clk = 3.69 MHz and isp clk=460.8khz) and
working perfectly.
but the new contoller that is atmega8515 are getting programed(stk clk
= 3.69 MHz and isp clk=115.2khz). and not perfoming any task outside
the kit.
need ur help thanx

Had smiliar problems with ATmega chips.
For your convenience Atmel set the default clock very low (1meg?).
So you can't talk to chip at 3.69mhz. Lower the clock to as low as it will 
go,
and make the isp clock less than 1/4 of that. Set the clock bits to 4mhz or 
better,
then set STK500 back to 3.69mhz and then you can write program to flash.

"tanu" <tanumeister@gmail.com> wrote in message 
news:1157709742.843522.206080@i42g2000cwa.googlegroups.com...
> hi all > i m using STK500/501 kit for programming the microcontoller. > due to some reason we upgrade the kit by programming it through the avr > studio 4. > now we r using avr studio 4 to program the kit. > all the other contoller which was programmed are getting programmed at > the requiered frequency(stk clk = 3.69 MHz and isp clk=460.8khz) and > working perfectly. > but the new contoller that is atmega8515 are getting programed(stk clk > = 3.69 MHz and isp clk=115.2khz). and not perfoming any task outside > the kit. > need ur help thanx >