Forums

LPC2292 & CS8900

Started by Angel Sanchez August 3, 2005
Hello

In a circuit using a CS8900A connected to a LPC2292, I have a problem.

After a power up, the CS8900 do not accept ethernet packets for a time
variable, but tipicaly of 20-30sec.

After that, the circuit work correctly, accepting soft resets.

I have checked the hardware, the crystal stability, etc, and all seem
be ok.

Have anybody experienced this problem?

Thanks in advance.

Angel


An Engineer's Guide to the LPC2100 Series

Hi Angel,

Do I remember correctly that some ethernet interface are able to detect
an inversion of the 2 communication wires,
and then correct for this,
but it needs one or two messages (generally some *milli*seconds) ?

HTH,
kind regards
Daniel ----- Original Message -----
From: Angel Sanchez
To: lpc2000@lpc2...
Sent: Wednesday, August 03, 2005 10:03 AM
Subject: [lpc2000] LPC2292 & CS8900 Hello

In a circuit using a CS8900A connected to a LPC2292, I have a problem.

After a power up, the CS8900 do not accept ethernet packets for a time
variable, but tipicaly of 20-30sec.

After that, the circuit work correctly, accepting soft resets.

I have checked the hardware, the crystal stability, etc, and all seem
be ok.

Have anybody experienced this problem?

Thanks in advance.

Angel

SPONSORED LINKS Microcontrollers Microprocessor Intel microprocessors
Pic microcontrollers 8085 microprocessor ------
YAHOO! GROUPS LINKS

a.. ------


Thanks Daniel, but the problem seem be another. The delay is about 20-
30 SECONDS.

Regards
Angel

--- In lpc2000@lpc2..., "Daniel Gelbgras"
<daniel.gelbgras@s...> wrote:
> Hi Angel,
>
> Do I remember correctly that some ethernet interface are able to
detect
> an inversion of the 2 communication wires,
> and then correct for this,
> but it needs one or two messages (generally some *milli*seconds) ?
>
> HTH,
> kind regards
> Daniel > ----- Original Message -----
> From: Angel Sanchez
> To: lpc2000@lpc2...
> Sent: Wednesday, August 03, 2005 10:03 AM
> Subject: [lpc2000] LPC2292 & CS8900 > Hello
>
> In a circuit using a CS8900A connected to a LPC2292, I have a
problem.
>
> After a power up, the CS8900 do not accept ethernet packets for a
time
> variable, but tipicaly of 20-30sec.
>
> After that, the circuit work correctly, accepting soft resets.
>
> I have checked the hardware, the crystal stability, etc, and all
seem
> be ok.
>
> Have anybody experienced this problem?
>
> Thanks in advance.
>
> Angel >
>
> SPONSORED LINKS Microcontrollers Microprocessor Intel
microprocessors
> Pic microcontrollers 8085 microprocessor > --------------------------------
----------
> YAHOO! GROUPS LINKS
>
> a.. > --------------------------------
----------
>