Forums

Blackfin DSP SDRAM Memory

Started by Rob Reed January 28, 2004
Hey All, 

I have a Blackfin 533 EZKit. I have ahd great success with every
peripheral except the SDRAM.

The doccumentation states that the SDRAM bus is automatically
configured so long as the auto-configure box is checked under Target
Options(which it is)

I must be oversimplifying this because now the SDRAM should be memory
mapped from 0x0000 0000 to 0x07FF FFFF, but when I try to write to
0x0000 0000 and then read from it, I get undefined data back. It will
change from one attempt to the next. I usually get 0x0C or 0x90.

If I try to use DMA to write a small array into memory, I get a DMA
error. I can't seem to find where the errors are further defined as
more than just DMA error.

If I veiw the memory using the Memory Viewer, the memory shows 33 CC
33 CC....

I saw that someone else once had a problem with this and it was solved
by downloading an update. Before I upgraded to version 3.5, the EZKit
would send nothing but errors if I tried to access SDRAM.  At least
that is fixed now.

So does anyone know the correct procedure for performing a write/read
to the SDRAM on the Blackfin 533 EZKit?

I will be eternally grateful

Cheers, 

Rob
"Rob Reed" <lord_jag@hotmail.com> wrote in message
news:e9b2a09d.0401281159.33760f47@posting.google.com...
> Hey All, > > I have a Blackfin 533 EZKit. I have ahd great success with every > peripheral except the SDRAM. >
I'd call 1-800-ANALOG-D and ask their tech support. Wish I could help you, but my SDRAM simply works, and I don't know why :-) Did you start with a current project or did you start from scratch? --Keith Brafford